«Savvaļas fotogrāfs 2017» finālisti. Kurš foto pelnījis uzvaru?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nacionālais Vēstures muzejs

Lielbritānijas Dabas muzejs izsludinājis konkursa «Savvaļas fotogrāfs 2017» finālistus, kuri iespaidīgos un krāšņos kadros iemūžinājuši savvaļas dzīvniekus un dabu. Fotogrāfijas atspoguļo dabas daudzveidību un nepieciešamību to saglabāt nākotnei, norāda muzejs.

Fotogrāfijās redzama roņu «vingrošana» zem ledus, baltgalvas ērgļa tuvplāns, krāsaina putniņa lidojums un citas ainas, kurās skatītāji var novērot dabas skaistumu un apbrīnojamo daudzveidību.

Konkursa rīkotāji saņēma 50 000 pieteikumus no 92 valstīm. Tajā varēja piedalīties gan profesionāli fotogrāfi, gan arī amatieri.

Uzvarētājus paziņos 17.oktobrī. Trīs dienas vēlāk Dabas muzejā Londonā tiks atklāta fotogrāfiju izstāde, ko varēs aplūkot līdz 2018.gada pavasarim.

Balvu 1965.gadā nodibināja žurnāls «Animals», kas šobrīd pazīstams kā «BBC Wildlife», bet vēlāk to pārņēma Lielbritānijas Dabas muzejs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu