Meksikas zemestrīce: cilvēki atgriežas izpostītajās mājās

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kamēr Karību jūras salas un ASV plosīja negantā viesuļvētra «Irma», Meksiku satricināja cita postoša dabas katastrofa - 8,1 magnitūdas zemestrīce. Tā paņēma 96 cilvēku dzīvības un pārvērta dzīvojamās ēkas gruvešu kaudzēs, vēsta aģentūra AP.

Kamēr tiek apbērēti zemestrīcē bojāgājušie, karavīri un policisti ar lāpstām un āmuriem palīdz nojaukt zemestrīces sapostītās mājas Hučitanā, ko dabas katastrofa skāra īpaši smagi.

No tuvākās apkārtnes uz turieni devušies brīvprātīgie, galvenokārt pusaudži no reliģiskajām un interešu grupām, kuri izdala ūdeni, apģērbu un citas cietušajiem vajadzīgās lietas.

Foto: AFP/Scanpix

Simtiem cilvēku guļ uz grīdas steigšus ierīkotajās patversmēs vai arī zem klajas debess.

Lai arī zemestrīce Meksiku satricināja pagājušajā nedēļas nogalē, daudzi vēl vairākas dienas baidījās atgriezties mājās, jo gaidīja pēcgrūdienus. Pirmdien, kad jauna zemestrīce tā arī nebija pienākusi, daļa patversmju iedzīvotāju devās prom.

Paēduši armijas sarūpētās brokastis, daudzi devās labot sapostītās mājas un pārliecināties, ka visas vērtīgās mantas ir vietā. Vēlāk tajā pašā dienā notika vēl viens zemestrīces grūdiens.

Foto: AP/ScanPix

Zemestrīce nolīdzināja Benito Činasa māju un tās pirmajā stāvā esošo veikaliņu līdz ar zemi. No ceļojuma agrāk atgriezās viņa meita, lai sakārtotu un no lietus pasargātu tēva paputināto iedzīvi.

«Viss, kā dēļ tik ilgus gadus strādāju, ir zudis,» teica 83 gadus vecais Činass. «Man vairs nav spēka, un kā es savā vecumā varu sākt visu no jauna?»

Meksikas valdība tikmēr paziņojusi, ka pēc zemestrīces un viesuļvētras «Katja» tai nākas atsaukt solījumu palīdzēt Hjūstonai atgūties no vētras «Hārvijs» nodarītajiem postījumiem. Iespējams, savu lomu spēlējis arī tas, ka ASV prezidents Donalds Tramps neizteica oficiālu līdzjūtību kaimiņvalstij, bet turpināja to pelt sociālajos tīklos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu