Brīdina par stipru vētru piekrastes rajonos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Naktī un rīt no rīta Latvijas piekrastes rajonos gaidāms spēcīgs vējš, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Vējš brāzmās varētu sasniegt 25 m/s. Kurzemē tādējādi izsludināts oranžais brīdinājums.

Kā prognozē sinoptiķi, laikā līdz plkst.2 Latvijas piekrastes rajonos dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs ātrumu 15-19 metri sekundē (m/s).

Nakts otrajā pusē līdz plkst.5 vējš turpinās pastiprināties, brāzmās sasniedzot ātrumu 20-24 m/s.

No rīta, laikā no plkst.5 līdz 10, vējš jau daudzviet Latvijā brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s, rietumu un centrālajos rajonos sasniegs ātrumu 20-24 m/s, bet jūras piekrastē vējš pastiprināsies pat līdz 25 m/s.

Vējš pakāpeniski pierims dienas otrajā pusē.

Pēc Boforta skalas, vējš ar ātrumu virs 20,8 m/s ir uzskatāms par vētru, kad vējš var nolauzt resnākus koku zarus, nodarīt nelielus bojājumus ēkām un izkustināt no vietas vieglus priekšmetus. Savukārt, ja vēja ātrums pārsniedz 24,5 m/s, to uzskata par stipru vētru.

Tāpat sinoptiķi brīdina, ka naktī Latvijas rietumu daļā gaidāms stiprs lietus ar nokrišņu daudzumu 15-30 milimetri.

Kurzemē turpinās intensīvi līt arī dienas laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu