ĀCM uzliesmojuma skartais «Latgales bekons» atklājis modernu gaļas pārstrādes cehu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojuma skartā AS «Latgales bekons» Višķu pagastā Luknas ciemā, nodevusi ekspluatācijā modernu gaļas pārstrādes cehu, informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Ēka, kurā līdz šim atradās ēdnīca, tika pārveidota atbilstoši jaunajām funkcionālajām vajadzībām. Cehā ir izvietotas gaļas sadalīšanas un fasēšanas telpas, karstais cehs, zemās temperatūras kameras, saldētavas, kā arī personāla telpas un palīgtelpas.

Cehā tiks pārstrādāta un kūpināta gaļa līdz 20 tonnām gadā. Plānots, ka jaunajā cehā tiks nodarbināti seši strādnieki.

Kā norādīja AS «Latgales Bekons» valdes priekšsēdētāja Anna Tenisa, cehā ir paredzēts pārstrādāt gaļu, kura tiks iepirkta no vietējiem zemniekiem un piegādātājiem, kamēr uzņēmumam ir karantīnas liegums atsākt cūku audzēšanu.

Gaļas pārstrādes ceha izveidē izņēmums ir ieguldījis lielus finanšu līdzekļus, nosaukt konkrētu summu AS «Latgales Bekons» valdes priekšsēdētāja nevēlējās.

Jau vēstīts, ka šovasar novietnē tika konstatēts ĀCM, kura rezultātā tika likvidēts ap 6000 cūku liels ganāmpulks. Par spīti nopietnajām likstām, uzņēmuma īpašniece pauž apņēmību turpināt nodarboties cūkkopības nozarē.

Pēc «Firmas.lv» datiem, «Latgales bekons» pagājušajā gadā strādāja ar 1,676 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14% mazāks nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās vairāk nekā četras reizes un bija 74 245 eiro. Uzņēmumā pērn strādājuši 69 darbinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu