Trešdien daudzviet līs, Kurzemi sasniegs stiprs lietus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Trešdien Latvijas lielākajā daļā uzspīdēs saule un īslaicīgi līs, Kurzemi no jauna sasniegs stiprs lietus, prognozē sinoptiķi.

Stiprākais lietus Kurzemē gaidāms no pēcpusdienas līdz naktij, reģiona dienvidrietumos nokrišņu daudzums vietām var pārsniegt 30 milimetru. Arī otrdien šajā apkaimē bija stiprākais lietus Latvijā - nokrišņu daudzums Rucavā sasniedza 31 milimetru.

Dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 9-14 metriem sekundē, nedaudz lielāks vējš saglabāsies pretvēja piekrastē. Vakarā un naktī uz ceturtdienu Kurzemes rietumkrastā gaidāmas brāzmas līdz aptuveni 20 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +11..+14 grādu.

Rīgā trešdien gaidāms neliels īslaicīgs lietus, pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +13..+14 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons, atmosfēras spiediens jūras līmenī no 751 dzīvsudraba staba milimetra Kurzemes ziemeļos līdz 757 milimetriem Latgalē. Tuvākajā diennaktī, pastiprinoties ciklona ietekmei, gaisa spiediens pazemināsies.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu