«Greenpeace» aktīvisti aizdedzina petardes Francijas AES

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GREENPEACE / REUTERS

Protestējot pret Francijas atkarību no atomenerģijas, astoņi organizācijas «Greenpeace» aktīvisti ceturtdien ielauzušies Francijas atomelektrostacijā un aizdedzinājuši tur petardes.

Aktīvisti ar savu rīcību cerēja pievērst uzmanību nepieciešamībai pastiprināt drošību AES.

Francijas valsts energokompānija «Electricite de France» (EDF) apgalvo, ka aktīvistu rīcība nav nekādi ietekmējusi Mozeles departamentā esošo AES drošību. EDF paziņoja, ka aktīvisti aizturēti astoņas minūtes pēc iekļūšanas objektā, un solīja sākt tiesvedību.

«Greenpeace» pārstāvis savukārt norādīja, ka aktīvistu rīcība izgaismojusi riskus drošībai, jo viņiem izdevies piekļūt simts metrus no atklātiem baseiniem, kuros glabājas kodolatkritumi.

Organizācija vēlas panākt, lai Francija izbūvē speciālus bunkurus pār šiem baseiniem.

Francijas prezidenta Emanuela Makrona valdība ir solījusi paplašināt atjaunojamās enerģijas izmantošanu un samazināt atkarību no novecot sākušajām AES, kas saražo lielāko daļu no Francijā izlietotās elektroenerģijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu