Sestdienas rītā līdz +9 grādiem silts laiks; dienā daudzviet līs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdienas rītā visā Latvijā ir apmākušās debesis, vietām nedaudz īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija. Gaisa temperatūra no +3..+5 grādiem austrumu novados līdz pat +9,5 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē. Sestdien Latvijā būs mākoņains laiks un daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi. Gaisa temperatūra +5..+10 grādu.

No rīta gandrīz visā Latvijā pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, bet piekrastē brāzmās līdz 9-14 metriem sekundē.

Rīgā apmācies laiks, gaisa temperatūra +6..+7 grādi, pūš dienvidu vējš 3-7 metri sekundē.

Dienas gaitā Rīgā, pūšot mērenam dienvidvējam, iespējams neliels īslaicīgs lietus un daži saules stari, bet termometra stabiņš pakāpsies līdz +9 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons dienvidaustrumos no Latvijas un ciklons ziemeļrietumos. Atmosfēras spiediens 757-761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,8 grādiem Alūksnē līdz +8 grādiem daudzviet Kurzemē un Zemgalē, kā arī Rīgā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.novembrī bija +24..+27 grādi daudzviet Vidusjūras piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -10 grādu kalnos Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu