Somijā sāk tirgot no saberztiem circeņiem gatavotu maizi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somijā «Fazer» veikali sākuši tirgot neparastu delikatesi - maizi, kuras gatavošanā izmantots saberztu circeņu pulveris. Tas ir pirmais veikals pasaulē, kas šādu produktu piedāvā pircējiem, vēsta «The Guardian».

Arvien aktuālākiem kļūstot dzīvnieku tiesību aizsardzības jautājumiem un jaunu pārtikas avotu meklējumiem, Rietumu valstīs parādās interese par kukaiņu iekļaušanu ēdienkartē.

Pašlaik insektu audzēšana pārtikai ir atļauta sešās Eiropas valstīs - Somijā, Lielbritānijā, Nīderlandē, Beļģijā, Austrijā un Dānijā.

Foto: AFP/Scanpix

Somijā likums tika pieņemts tikai šomēnes. «Fazer» inovāciju nodaļas vadītājs Juhani Sibakovs sacīja, ka circeņu maizes recepte izveidota jau vasarā, taču produkts tirgū tika palaists pēc jaunā likuma stāšanās spēkā.

«Es atšķirību nejūtu,» par circeņu maizi stāsta Sibakovs. «Garšo kā maize.»

Pagaidām produkts nopērkams 11 «Fazer» maiznīcās Somijā, taču nākamgad to plānots piedāvāt jau 46 vietās.

Kukaiņu lietošana pārtikā ir izplatītāka, nekā varētu domāt. Saskaņā ar ANO datiem, insektus ēd vismaz divi miljardi cilvēku pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu