Upēs ūdens līmenis krīt; lauki daudzviet Kurzemē joprojām zem ūdens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Austra Helēna Žaggere / LETA

Kurzemes upēs ūdens līmenis aizvadītās diennakts laikā pārsvarā lēni samazinājies, tomēr joprojām uzskatāms par augstu, un vietām applūdušas palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Visstraujāk ūdens līmenis krities Durbē, kur iepriekš bija lielākais kāpums. Lai arī kopš otrdienas rīta, kad līmenis sasniedza maksimumu, tas ir krities par gandrīz metru, tas joprojām pārsniedz palieņu applūšanas slieksni.

Palienes applūdušas arī Rīvas krastos, kur ūdens līmenis krities tikai par desmit centimetriem.

Užavā ūdens līmenis nav būtiski mainījies un joprojām ir augstākais pēdējo gadu laikā, sasniedzot 2,34 metrus virs stacijas nulles atzīmes.

Ūdens līmenis samazinās arī citās Kurzemes upēs, vienīgi Irbē tas vēl kāpj.

Nedēļas sākumā lietavu dēļ Durbe no krastiem izgāja appludinot teritorijas Cīravā, tāpat lietavu dēļ applūda arī «Daugavas» stadions un Jūrmalas parks Liepājā.

Prognozes liecina, ka turpmāk ūdens līmenis Kurzemes upēs turpinās pazemināties, taču joprojām saglabāsies augsts, jo arī nākamajās dienās bieži gaidāmi nokrišņi, taču, tā kā arī snigs, ne tikai līs, sniega ūdeņi upēs nokļūs lēnāk.

Applūdušajās un izmirkušajās lauksaimniecības zemēs situācija neuzlabosies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu