Šoferiem šorīt jābūt uzmanīgiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sniegs un apledojuma veidošanās šorīt daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VAS «Latvijas Valsts ceļi».

Patlaban braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti uz Ainažu šosejas (A1) no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, uz Veclaicenes šosejas (A2) no Rīgas līdz Raunas pagriezienam, uz Valmieras šosejas (A3) no Murjāņiem līdz Stalbei, uz Rīgas apvedceļa (A4 un A5) visa posma garumā, kā arī uz Daugavpils šosejas (A6) no Rīgas līdz Pļaviņām.

Tāpat braukšana ir apgrūtināta uz Bauskas šosejas (A7) no Rīgas līdz Iecavai, uz Jelgavas šosejas (A8) visa posma garumā, uz Liepājas šosejas (A9) no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Saldus līdz Skrundai, kā arī uz Ventspils šosejas (A10) no Rīgas līdz Kūdras un no Strazdes līdz Ventspilij, uz Rucavas šosejas (A11) visa posma garumā un uz ceļa Tīnūži-Koknese (P80) visa posma garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Madonas, Ogres, Saldus, Tukuma, Valkas un Valmieras apkārtnē.

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 125 VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» ziemas dienesta tehnikas vienības.

Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām, atgādina «Latvijas Valsts ceļi». Autovadītāji tiek aicināti būt īpaši uzmanīgi, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu