Ugunsgrēku dēļ Kalifornijā mājas jāpamet tūkstošiem cilvēku

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kalifornijas dienviddaļā otrdien spēcīgo Santaanas vēju dēļ savvaļas ugunsgrēki turpināja plesties plašumā, liekot mājas pamest tūkstošiem cilvēku.

Plašākais ugunsgrēks pirmdien izraisījās Venturas apgabalā un dažu stundu laikā tas izpleties 124 kvadrātkilometru lielā platībā, paziņoja šerifs seržants Ēriks Bušovs.

Vēl viens ugunsgrēks izraisījies Losandželosas ziemeļu nomalēs, apdraudot Silmāras un Leikvjū Terasas rajonus, kurus ar steigu centās pamest to iedzīvotāji.

Venturas apgabalā līdz šim sadegušas 150 ēkas. Televīzijas reportāžās redzams, ka liesmas posta dzīvojamos namus, kā arī Vistadelmaras slimnīcu, kur ārstējas pacienti ar garīgās veselības problēmām, atkarību no ķīmiskām vielām, kā arī veterāni ar pēctraumas stresa sindromu.

Venturas apgabalā evakuēti 28 000 cilvēku, bet viens ugunsdzēsējs guvis savainojumus.

Vēji liesmas dzen Santapolas virzienā, kas atrodas 97 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Losandželosas. Pilsētā mīt 30 000 cilvēku, un daudzas evakuētās mājas ir šajā pilsētā.

Rīkojums par evakuāciju noteikts arī attiecībā uz mājām Venturā, kas atrodas 19 kilometrus uz dienvidiem un kur mīt 106 000 iedzīvotāju.

Vēja ātrums atsevišķos Venturas apgabala rajonos otrdienas rītā pārsniedz 96 kilometrus stundā (27 metrus sekundē) .

Sinoptiķi prognozē, ka vēji turpināsies līdz ceturtdienai.

Venturas apgabalā teju 180 000 klientu bija bez elektrības, paziņoja uzņēmums «Southern California Edison».

Visas skolas Venturas apvienotajā skolu apgabalā otrdien bija slēgtas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu