Ceturtdien gaidāms sniegs, sasalstošs lietus un pamatīgs apledojums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Ceturtdien Latviju šķērsos plaša nokrišņu zona, nesot sniegu, slapju sniegu un lietu, kas vietām līs gaisa temperatūrai esot zem nulles, veidojot spēcīgu apledojumu, prognozē sinoptiķi.

Nakts sākumā mākoņu vēl būs maz, bet nakts otrajā pusē Kurzemē un valsts centrālajā daļā debesis apmāksies, gaidāms sniegs, kas pāries lietū.

Gaisa temperatūra pazemināsies līdz -3..-8 grādiem, Kurzemē siltāks -1..+2 grādi.

Diena būs apmākusies, visā valstī nokrišņi - austrumos sniegs, citviet slapjš sniegs un lietus. No rīta valsts centrālajā daļā, bet vēlāk dienas gaitā austrumos veidosies plašs apledojums.

Maksimālā gaisa temperatūra vakarā +3..+8 grādi, valsts austrumos - ap nulli.

Naktī pūtīs lēns vējš, tādēļ vietām gaidāma arī migla un sarma, bet dienā pastirpināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, Kurzemē brāzmās sasniedzot 10-15 metrus sekundē.

Rīgā naktī mākoņu maz, no rīta debesis apmāksies, gaidāms sniegs, kas dienas laikā pāries lietū. Veidosies apledojums. Lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī ap -2 grādiem, maksimālā dienā ap +5 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu