Nākamā nedēļa sāksies ar nepatīkamiem laikapstākļiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamās nedēļas sākumā gaidāms brāzmains vējš, slapjš sniegs un lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķu prognozes.

Piektdien dienas laikā gaisa temperatūra vēl saglabāsies salīdzinoši augsta - lielākajā teritorijas daļā tā būs +1…+5 grādu robežās, bet jūras piekrastē gaiss iesils līdz +7 grādiem. Dienas pirmajā pusē debesis būs lielākoties apmākušās un pa laikam gaidāms lietus, bet pievakarē galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos mākoņi daļēji izklīdīs un debesis pa laikam skaidrosies.

Naktī uz sestdienu, kā arī sestdien dienas laikā Latvijas teritorijā atkal ieplūdīs aukstāka gaisa masa - temperatūra pārsvarā būs 0…+2 grādu robežās, vien piekrastē līdz ar dienvidrietumu vēju gaiss būs nedaudz siltāks: +2…+5 grādi. Nokrišņi, pārsvarā lietus, ir gaidāmi galvenokārt tikai rietumu rajonos. Sestdien rīta pusē pastiprināsies dienvidu puses vējš, ko visvairāk varēs izjust rietumu un centrālajos rajonos. Brāzmās vējš jūras piekrastē pastiprināsies līdz 17-19 m/s un pierims vien, tuvojoties svētdienas rītam.

Teritorijā turpinot ieplūst aukstākam gaisam, svētdienas naktī austrumu rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1…-3 grādiem, bet rietumu rajonos gaidāmi 0…+4 grādi. Līdzīga gaisa temperatūra saglabāsies arī svētdien dienas laikā. Vietām gaidāmi nelieli nokrišņi.

Nākamajā nedēļā laika apstākļus galvenokārt turpinās noteikt ciklonu darbība. Nedēļas pirmajā pusē lielā daļā valsts teritorijas ir gaidāms brāzmains vējš, kas pierims vien nedēļas vidū. Līdz ar brāzmaino vēju, bieži ir gaidāmi arī nokrišņi- lietus mīsies ar slapju sniegu un sniegu. Gaisa temperatūra nedēļas sākumā būs zemāka - vietām naktīs sals sasniegs -6…-9 grādus, bet līdz ar otrdienu atkaļ kļūs siltāks un gaisa temperatūra daudzviet svārstīsies ap 0 grādiem. Nedēļas otrajā pusē nokrišņu daudzums būs mazāks.

Ņemot vērā gaisa temperatūras svārstības un prognozētos nokrišņus, atsevišķos reģionos uz ceļiem veidosies apledojums, tādēļ aicinām autovadītājus būs uzmanīgiem! Augstāka apledojuma iespējamība būs centrālajos un austrumu rajonos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu