Decembra sākums bijis divus grādus siltāks, kā arī nokrišņiem bagātāks nekā ierasts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šī mēneša pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija divus grādus virs normas, savukārt nokrišņu daudzums sasniedza 160 procentu no ilggadējā vidējā rādītāja, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Decembra pirmo desmit dienu vidējā gaisa temperatūra valstī bija +1,1 grāds. Augstākā gaisa temperatūra, +7,3 grādi, novērota 7.decembrī Liepājā, bet zemākā gaisa temperatūra bija -4,6 grādi 5.decembrī Staļģenē.

Kopējais nokrišņu daudzums decembra pirmajā dekādē Latvijā vidēji bija 27,2 milimetri. Visvairāk nokrišņu reģistrēts Ventspilī - 61,3 milimetri, kas atbilst teju 90 procentiem no visa mēneša normas. Vismazāk lija un sniga Bauskas apkaimē, kur nokrišņu summa sasniedza 10,6 milimetrus.

Stiprākās vēja brāzmas - līdz 22,2 metriem sekundē - novērotas 3.decembrī Ventspilī. Arī biezākā sniega sega reģistrēta Ventspils novērojumu stacijā, kur 10.decembrī zemi sedza 19 centimetru dziļš sniegs.

Kā ziņots, novembris Latvijā bija 1,8 grādus siltāks par normu un nokrišņu daudzums pagājušajā mēnesī valstī vidēji bija 13 procentu virs ierastā, savukārt rudens kopumā kļuva par otro mitrāko visā novērojumu vēsturē, nedaudz atpaliekot vien no 1952.gada rudens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu