Gaisa temperatūra šoziem Latvijā vēl nav bijusi zemāka par -7 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Šā gada decembrī Latvijā bijusi neraksturīgi stabila gaisa temperatūra - šoziem vēl ne reizi nav kļuvis aukstāks par -7 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Visu decembri gaisa temperatūra bijusi robežās starp -7 un +9 grādiem, tādējādi temperatūras amplitūda sasniegusi tikai 16 grādu, kas ir viens no zemākajiem rādītājiem novērojumu vēsturē.

Vienmuļi laikapstākļi valdīja arī šā gada novembrī, kad gaisa temperatūra nenoslīdēja zem -5 un nepakāpās virs +11 grādiem.

Iepriekšējos piecos gados temperatūras amplitūda decembrī Latvijā sasniedza 25-32 grādus. 2011.gadā, līdzīgi kā šogad, minimālā gaisa temperatūra decembrī bija tikai -7 grādi.

Zemāka gaisa temperatūra nekā decembrī un novembrī šogad reģistrēta oktobrī - 25.oktobrī Madonā sals sasniedza -9,2 grādus.

Sniegotākā vieta šomēnes Latvijā tradicionāli bija Alūksne, kur no 30.novembra līdz decembra beigām zemi klāja sniegs, 6. un 7.decembrī sniega segas biezums sasniedza 18 centimetru. Tomēr dziļākā sniega sega bija 22 centimetri 10.decembrī Ventspilī, tā izveidojās vienā un nokusa divās diennaktīs.

Arī janvāra sākumā Latvijā nav gaidāms aukstums. Kā ziņots, ilgtermiņa prognozes vēsta par siltu laiku gan janvārī, gan februārī, tomēr tas nenozīmē, ka šoziem nebūs neviena aukstuma viļņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu