Otrdienas rītā sals sasniedzis -13 grādu; arī dienā būs auksti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no -7..-8 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -11..-13 grādiem valsts austrumos, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš līdz 11-16 metriem sekundē, lēnāks vējš saglabājas valsts austrumos. Atrodoties vējā, sajūtas ir kā -15..-20 grādu salā, un tik auksts laiks Latvijā šoziem ir pirmo reizi.

Debesis pārsvarā skaidras, vietām no nelieliem mākoņiem sīki snieg.

Rīgā dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās brīžiem sasniedz 14 metru sekundē, gaisa temperatūra svārstās ap -10 grādu atzīmi, bet komforta temperatūra noslīdējusi līdz -19 grādiem.

Auksti būs arī dienas laikā

Otrdien būs sauss un saulains laiks, bet vēja dēļ arī dienā saglabāsies lielākais aukstums nepilna gada laikā. Dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16-21 metram sekundē, vēl nedaudz lielāks vējš pūtīs Kolkasragā, savukārt Austrumlatvijā nav gaidāmas par 11-16 metriem sekundē stiprākas vēja brāzmas.

Spēcīgā vēja un zemā gaisa mitruma dēļ pieaugs ugunsbīstamība.

Gaisa temperatūra pakāpsies līdz -3..-8 grādiem.

Rīgā visu dienu spīdēs saule, dienvidaustrumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 19 metriem sekundē, gaiss iesils līdz -5..-6 grādiem.

Vēja ietekmē būtiski pazeminājies ūdens līmenis Rīgas jūras līča dienviddaļā, dienas gaitā tas noslīdēs 60 centimetru zem normas. Ūdens atkāpjas arī ar jūru saistītajās ūdenstilpēs - kanālos, ezeros un upju lejtecēs.

Laikapstākļus nosaka anticiklons austrumos un ciklons rietumos. Atmosfēras spiediens turpina pazemināties, otrdienas rītā tas ir no 755 dzīvsudraba staba milimetriem Kurzemes rietumkrastā līdz 765 milimetriem Krievijas un Baltkrievijas pierobežā (jūras līmenī).

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu