Pirmo reizi šajā ziemā gaisa temperatūra Latvijā noslīdējusi līdz -14 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Svētdienas vakarā Liepājas novērojumu stacijā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -14 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Tā ir zemākā gaisa temperatūra visā valstī kopš 2017.gada februāra. Iepriekšējā šīs ziemas zemākā gaisa temperatūra bija -13 grādu janvāra vidū. Savukārt gan 2016., gan 2017.gada janvārī sals Latvijā sasniedza -31 grādu.

LVĢMC Liepājas novērojumu stacija izvietota pie pilsētas dienvidu robežas. Arī Liepājas lidostā gaiss atdzisis līdz -13 grādiem, savukārt ostā - vien līdz -5 grādiem.

Zem -10 grādu atzīmes termometra stabiņš svētdienas vakarā noslīdējis daudzviet Kurzemē, kā arī vietām Vidzemē. Straujā gaisa temperatūras pazemināšanās saistīta ar skaidrām debesīm un bezvēju.

Siltākā vieta Latvijā svētdienas vakarā ir galvaspilsēta - plkst.20 gaisa temperatūra Rīgas centrā un ziemeļos bija tikai -1 grāds. Galvaspilsētas apkaimē sals pastiprinājies līdz -4..-8 grādiem.

Jau ziņots, ka vēl līdz trešdienai, 24.janvārim, gaisa temperatūra naktīs vietām noslīdēs zem -10 grādiem. Trešdien no rietumiem ieradīsies atkusnis, un atbilstoši pašreizējai laika prognozei ceturtdien visā Latvijā gaiss sasils līdz +2..+5 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu