Lietus dēļ straujāk paaugstinās ūdens līmenis upēs valsts rietumu un centrālajā daļā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Siltā laika un nokrišņu dēļ pēdējā diennaktī sākusies straujāka ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs valsts rietumu un centrālajā daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Lielākais kāpums reģistrēts Kurzemes upē Durbē - pie Cīravas ūdens līmenis diennaktī paaugstinājies par vairāk nekā 70 centimetriem, sasniedzot mēneša augstāko atzīmi.

Mazāk straujš ūdens līmeņa kāpums novērots arī citās Kurzemes un Zemgales upēs, kā arī vietām Vidzemē. Valsts austrumos, kur saglabājas zemāka gaisa temperatūra un galvenokārt snidzis, ūdens līmenis upēs tikai nedaudz svārstās.

Hidrologi norāda, ka tuvākajās dienās turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās, var applūst zemākās vietas. Gaidāma arī ledus sairšana, vietām iespējama ledus iešana un ar to saistītas straujas ūdens svārstības.

Kā ziņots, saspringta situācija ledus sastrēguma dēļ saglabājas Daugavā no Līvāniem līdz Pļaviņām. Šajā upes posmā, sakustoties ledum, ūdens līmenis var pārsniegt bīstami augstu atzīmi, izraisot plašāku teritoriju applūšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu