Vietām valsts austrumos gaiss atdzisis līdz -18 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas rītā visā Latvijā, izņemot daļu Kurzemes, gaisa temperatūra ir zem -8 grādiem un vietām austrumu novados sasniedz -18 grādu, tāpat austrumos saglabājas arī biezākā sniega sega, kas Alūksnē, Gulbenē un Rēzeknē sasniedz 18-20 centimetru, liecina dati no uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC).

Daugavpils novērojumu stacijā jau pirms pusnakts gaiss atdzisa līdz -16 grādiem, no rīta gaisa temperatūra pakāpusies līdz -12 grādiem. Alūksnē, Madonā, Zosēnos un Kārsavā naktī un no rīta reģistrēts sals līdz -16..-17 grādiem, bet Zilupes apkaimē termometra stabiņš sasniedzis -18 grādu atzīmi.

Siltākā nakts aizvadīta Kurzemes piekrastē, - lai gan Rucavā sals sasniedzis desmit grādus, Kolkā gaisa temperatūra nav noslīdējusi zem -2 grādiem.

Mākoņu daudzums valsts lielākajā daļā ir neliels. Bez nokrišņiem, vietām izveidojusies sarma, Kurzemē vērojama arī migla. Valda bezvējš un lēns austrumu vējš.

Rīgā maz mākoņu, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -8..-9 grādiem, pūš austrumu, dienvidaustrumu vējš 2-4 metri sekundē.

Latgalē, kā arī Vidzemes lielākajā daļā sniega biezums ir no septiņiem līdz 15 centimetriem.

Kurzemi un Zemgales lielāko daļu sniegs sedz tikai viena līdz septiņu centimetru biezumā, arī Rīgā ir vien pāris centimetru sniega.

Sagaidāms, ka nedēļas nogalē lielā valsts daļā sniega krājumi nedaudz papildināsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu