Sajūtu temperatūra trešdienas rītā dažviet -31 grāds

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz -18..-23 grādiem, kas vējā šķiet kā -25..-31 grāds, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Nedaudz siltāks laiks saglabājas Ziemeļkurzemē, kur termometri rāda -13..-18 grādu.

-31 grādu zema komforta temperatūra jeb sajūtu temperatūra, kas raksturo cilvēka termālās izjūtas vējā, reģistrēta Rēzeknē un Rūjienā, kur gaiss atdzisis līdz -21 grādam un vēja vidējais ātrums sasniedz piecus metrus sekundē.

Debesis pārsvarā skaidras, vairāk mākoņu ir Latgalē un vietām Ziemeļkurzemē. Pūš lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, brāzmās ar ātrumu 4-9 metri sekundē, Rīgas līča Kurzemes piekrastē līdz 14 metriem sekundē.

Rīgā skaidrs laiks, ziemeļaustrumu vējš pūš ar ātrumu 3-8 metri sekundē. Gaisa temperatūra -18..-20 grādu, kas vējā šķiet kā -26 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -9,4 grādiem Ventspilī līdz -15,0 grādiem Rūjienā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 27.februārī bija +21 grāds Spānijas dienvidu piekrastē un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -40 grādu kalnos Norvēģijas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu