Kurzemes un Zemgales upēs paaugstinās ūdens līmenis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Atkušņa ietekmē sākusies ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs, pagaidām ūdens kāpj galvenokārt Kurzemes un Zemgales upēs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Straujākais ūdens līmeņa kāpums līdz šim novērots Kurzemes rietumos - līdz pirmdienas rītam Bārtā, Rīvā un Užavā ūdens cēlies par 50-80 centimetriem.

Citviet ūdens līmeņa pieaugums bijis lēnāks vai arī vēl nav sācies.

Līdz trešdienai, 14.martam, gaidāma strauja sniega kušana, valsts lielākajā daļā sniegs nokusīs. Brīžiem gaidāms arī lietus, kopējais nokrišņu daudzums var sasniegt 7-12 milimetrus, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Daudzās upēs strauji celsies ūdens līmenis. Sagaidāms, ka vietām valsts rietumu un centrālajā daļā sāksies ledus iešana un applūdīs palienes.

No ceturtdienas atgriezīsies sals, nedēļas otrajā pusē atsāksies ledus veidošanās un tā biezuma palielināšanās. Pakāpeniski beigsies ūdens līmeņa paaugstināšanās, mazākās upēs sāksies tā pazemināšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu