Visā Latvijā atgriezies sals

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mākoņu dēļ ceturtdienas rīts Latvijā ir nedaudz siltāks par prognozēto - gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -2..-5 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Valsts lielākajā daļā nav vienlaidu sniega segas vai arī tā ir plānāka par vienu centimetru. Saskaņā ar LVĢMC mērījumiem viens centimetrs sniega zemi klāj Rīgā, savukārt daži centimetri sniega saglabājušies vietām Vidzemē un Latgalē - galvenokārt valsts galējos austrumos. Alūksnē, Gulbenē un Rēzeknē pēc atkušņa saglabājusies vidēji 4-6 centimetrus bieza sniega kārta.

Sākot no valsts ziemeļiem, debesis skaidrojas. Vietām mazliet snieg. Pūš mērens ziemelis.

Rīgā mākoņainas debesis, ziemeļvējš pūš ar ātrumu 4-9 metri sekundē, gaisa temperatūra ir -2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdienas pēcpusdienā Latvijā bija -1..+3 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 14.martā bija +23 grādi Spānijā un Grieķijā, kā arī +24 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -33 grādi Skandināvijas kalnos un -41 grāds Narjanmarā, Krievijas galējos ziemeļos.

Ceturtdien Latvijā samazināsies mākoņu daudzums un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, vietām nedaudz īslaicīgi snigs.

Pūšot mērenam ziemeļu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2..-3 grādiem.

Rīgā mākoņu kļūs mazāk, nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Vējš mēreni pūtīs no ziemeļiem, gaiss iesils līdz 0..-1 grādam.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, kas pastiprinās Skandināvijā. Atmosfēras spiediens Latvijā pakāpies līdz 760-764 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Gan ceturtdien, gan turpmākajās dienās gaidāms zems gaisa mitrums un paaugstināta ugunsbīstamība. Sausuma un vēja brāzmu ietekmē kūlas ugunsgrēki var kļūt nekontrolējami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu