18 Eiropas valstīs sinoptiķi brīdina par sniegu un salu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sestdienas rītā 18 Eiropas valstīs spēkā sinoptiķu brīdinājums par sniegu, apledojušiem ceļiem un zemu gaisa temperatūru, liecina «Meteoalarm» dati.

Oranžās krāsas brīdinājums par snigšanu, puteni un apgrūtinātu satiksmi izsludināts vietām Anglijā, Vācijā, Polijas dienvidaustrumos, Ungārijā un Horvātijā.

Pārējās valstīs - sākot ar Krieviju austrumos un beidzot ar Īriju rietumos - spēkā zemākas pakāpes jeb dzeltenais brīdinājums par sniegu vai salu.

Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu Eiropā bija -35 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos. Lielākais skaits 17.marta aukstuma rekordu pārspēts Nīderlandē un Vācijas ziemeļrietumos, kur gaisa temperatūra noslīdējusi dažus grādus zem nulles.

Stiprākā snigšana tuvākajās diennaktīs gaidāma Ukrainā, Moldovā un Rumānijas ziemeļaustrumos, kur vietām uzsnigs vairāk nekā 30 centimetru sniega, kā arī Norvēģijā, kur valsts centrālajā un ziemeļu daļā sinoptiķi prognozē pat vairāk nekā pusmetru svaiga sniega.

Savukārt sestdien Grieķijā un tās kaimiņvalstīs gaidāms vasarīgi silts laiks - gaisa temperatūra pakāpsies virs +25 grādiem.

Eiropas lielākajā daļā ziemai raksturīgi laikapstākļi gaidāmi arī nākamnedēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu