Upēs galvenokārt turpinās ūdens līmeņa kritums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aukstā un sausā laika ietekmē ūdens līmenis upēs galvenokārt pazeminās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daudzviet ir ledus sastrēgumi, lielākie saglabājas Lielupē un Daugavā. Atbilstoši pašreizējai laika prognozei Lielupē un Daugavā ledus ies aprīlī, tad arī gaidāms lielākais plūdu risks šajās upēs.

Lielupē no Jelgavas līdz Jūrmalai ūdens līmenis pazeminājies par 15-25 centimetriem, pie Staļģenes - par 40 centimetriem. Pie Mežotnes ledus sastrēgumu dēļ turpinās ūdens līmeņa svārstības, zemāko palieņu applūšanas slieksnis pārsniegts par 1,7 metriem.

Daugavā sācies ūdens līmeņa kritums Krāslavas novadā, citviet Latvijas teritorijā ūdens līmenis vēl nedaudz kāpj, bet turpmākajās dienās tas pazemināsies.

Ledus sastrēgumu dēļ pēdējā diennaktī nedaudz kāpis ūdens līmenis Ogrē pilsētas teritorijā, kā arī Gaujā pie Siguldas. Nav plūdu draudu.

Ledus sastrēgumi saglabājas arī Ventā, kur pārsvarā turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās.

Arī tuvākajās dienās ūdens līmenis kritīsies, bet dažos upju posmos gaidāmas svārstības ledus sastrēgumu dēļ.

Kāpt uz ledus ir bīstami dzīvībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu