Pirmdien gaiss kļūs vēsāks, vietām gaidāmi nelieli nokrišņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdien Latviju no ziemeļiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, aiz tās ieplūdīs arktiskais gaiss, tāpēc turpmākās diennaktis gaidāmas saltas, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra naktī visā Latvijā saglabājās virs nulles, un agrā pirmdienas rītā termometri rāda +1..+3 grādus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Dienas laikā starp mākoņiem uzspīdēs saule, daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus un sniegs, vairāk nokrišņu būs Latgalē.

Atmosfēras frontei šķērsojot valsti, rietumu vēju dienas otrajā pusē pakāpeniski nomainīs ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra dienas vidū būs no nulles valsts ziemeļos līdz +8 grādiem dienvidos, vakarā atgriezīsies sals, otrdienas rītā Vidzemē tas sasniegs -10 grādu.

Rīgā pirmdien nav gaidāmi būtiski nokrišņi, gaiss iesils līdz +7 grādiem, dienas otrajā pusē līdz ar mērenu ziemeļvēju kļūs vēsāks.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Skandināvijā veidojas anticiklons, kas turpmākajās dienās Latvijai atnesīs pārsvarā sausu un saulainu laiku. Atmosfēras spiediens pirmdienas rītā 753-755 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu