Vakarā Latviju sāks šķērsot plaša lietus zona, šonedēļ - krasas temperatūras svārstības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirmdienas siltumam sekos strauja gaisa temperatūras pazemināšanās, piektdien termometra stabiņš vietām atkal pārsniegs +20 grādu atzīmi, bet nedēļas vēsākā diennakts varētu būt svētdiena, liecina jaunākās prognozes.

Pirmdien daudzviet Latvijā gaisa temperatūra pakāpsies virs +20 grādiem, tomēr jau pievakarē lielā daļā piekrastes, vējam iegriežoties no aukstās jūras, kļūs vēsāks par +10 grādiem, bet citviet valstī vēl arī nakts vidū būs +10..+15 grādu. Otrdien vietām piekrastē gaisa temperatūra nepārsniegs +5 grādus, daudzviet valstī diena gaidāma vēsāka nekā nakts.

Pirmdienas vakarā no dienvidrietumiem Latviju sāks šķērsot plaša lietus zona, valsts austrumos lietus gaidāms arī otrdien dienas laikā. Turpmākajās diennaktīs nav gaidāmi lieli nokrišņi, vien nedēļas beigās var būt vairāk lietus un krusas mākoņu.

Sagaidāms, ka gaisa temperatūra naktīs šajā nedēļā nenoslīdēs zem nulles. Nedēļas siltākās dienas būs pirmdiena un piektdiena, kad gaisa temperatūra daudzviet sasniegs +20..+23 grādus. Vēsākā diennakts atbilstoši pašreizējai prognozei būs svētdiena, kad, pūšot brāzmainam ziemeļrietumu vējam, gaisa temperatūra no rīta būs vien dažus grādus virs nulles un pēcpusdienā gaiss iesils līdz +9..+14 grādiem, pretvēja piekrastē - līdz +6..+8 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu