Šonedēļ saglabāsies vasarīgi silts un saulains laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Pārsvarā saulains un vasarīgi silts laiks Latvijā gaidāms visu šo nedēļu un, iespējams, arī turpmāk, apstiprina jaunākās prognozes.

Dažās dienās palielināsies mākoņu daudzums, vietām iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. «Global Forecast System» pašreiz prognozē, ka lielākā negaisa varbūtība gaidāma 10. un 12.maijā Kurzemē.

Siltākajās dienās gaisa temperatūra pakāpsies līdz +22..+26 grādiem, zemāka gaisa temperatūra saglabāsies piekrastē, vējam nesot vēsumu no jūras.

Naktīm kļūstot siltākām, minimālā gaisa temperatūra daļā valsts saglabāsies virs +10 grādiem.

Diennakts vidējā gaisa temperatūra vismaz daļā Latvijas šonedēļ paaugstināsies virs +15 grādiem, iezīmējot neparasti agru meteoroloģiskās vasaras sākumu.

Pakāpeniski palielināsies ugunsbīstamība mežos.

Saules ultravioletā radiācija būs augsta, tādēļ vēlams nēsāt galvassegu, saulesbrilles un aizsargājošu apģērbu. Laikā no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros. Cilvēki ar īpaši jutīgu ādu, neievērojot piesardzību, dienas vidū saulē var apdegt 20 minūtēs. Sauļošanās ilgumu var pagarināt, lietojot aizsargkrēmu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu