Sestdien gaiss iesils līdz +26 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LISI NIESNER / REUTERS

Valsts lielākajā daļā sestdiena būs par 1-3 grādiem siltāka nekā iepriekšējās dienas - gaisa temperatūra pēcpusdienā sasniegs +23..+26 grādus, prognozē sinoptiķi. Sestdienas rītā visā Latvijā spīd saule, taču vietām valsts austrumu un centrālajā daļā debesis klāj plāni mākoņi, kas sauli padara blāvāku. Minimālā gaisa temperatūra naktī bija +3..+11 grādu, par kādu grādu siltāk vietām Kurzemē un Rīgā.

Kurzemes rietumkrastā sestdiena nebūs tik karsta kā ceturtdiena un piektdiena, jo sauszemes vēju nomainīs jūras brīze. Arī citviet piekrastē vējš dienas gaitā iegriezīsies no jūras, atnesot spirgtu gaisu.

Lēna līdz mērena austrumvēja dēļ vēsākais laiks saglabāsies Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē, kur visas dienas garumā gaisa temperatūra gaidāma zem +20 grādiem.

Visā valstī sestdien saglabāsies saulains un sauss laiks, gaidāms zems gaisa mitrums un paaugstināta ugunsbīstamība.

Rīgā, sildot saulei un pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +25 grādiem, par dažiem grādiem vēsāk būs jūras tuvumā.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 766-770 dzīvsudraba staba milimetru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu