Pirmdiena būs silta un saulaina, bet nedēļas laikā gaidāms lietus un negaiss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS

Pirmdien Latvijā debesis būs daļēji mākoņainas, vairāk mākoņu būs dienvidu novados, bet saulainākais un karstākais laiks saglabāsies valsts ziemeļos, prognozē sinoptiķi.

Pievienota 6. un 7. rindkopa

Pirmdienas saullēktā gaisa temperatūra Latvijā ir no +7 līdz +16 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija. Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Daugavpils pievārtē, Madonā un Mērsragā, siltākais rīts uzausis Rīgas centrālajā un ziemeļu daļā.

Deviņos rītā gaiss iesils līdz +16..+22 grādiem.

Diena paies bez būtiskiem nokrišņiem, vietām iespējams neliels īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, piekrastē dominēs jūras brīze.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +20..+23 grādiem vietām piekrastē un valsts dienvidaustrumos līdz +24..+27 grādiem pārējā Latvijā.

Rīgā nav gaidāmi nokrišņi, saule gaisu sasildīs līdz +25..+26 grādiem, galvenokārt pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, jūras tuvumā - ziemeļu vējš.

No otrdienas līdz nedēļas beigām katru dienu vietām valstī līs, brīžiem lietus gaidāms teritorijas lielākajā daļā. Spēcīgākās pērkona lietusgāzes iespējamas ceturtdien un piektdien, kad Latviju sasniegs ciklons.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs +7..+15 grādu robežās. Dienas laikā gaisa temperatūra atkarībā no mākoņu daudzuma un vēja virziena būs atšķirīga - no +12 līdz pat +27 grādiem. Siltākais laiks gaidāms nedēļas sākumā valsts ziemeļos un ceturtdien Austrumlatvijā.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis dzeltenās krāsas brīdinājumu par karstumu un augstu ugunsbīstamību lielā valsts daļā pirmdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu