Otrdien vietām gaidāms lietus; siltākais laiks būs valsts ziemeļos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Otrdien Latgalē un Sēlijā līs, neliels lietus iespējams arī Lietuvas pierobežā Zemgalē un Kurzemē, dienas otrajā pusē uzlīs arī vietām citos reģionos, prognozē sinoptiķi.

Otrdienas nakts un saullēkts Latvijā bija siltākais kopš pagājušā gada vasaras, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Lai gan dažviet Vidzemē un Rīgas jūras līča piekrastē gaisa temperatūra pazeminājās līdz +8 grādiem, valsts lielākajā daļā nekļuva vēsāks par +11..+16 grādiem. Piecos rītā augstākā gaisa temperatūra valstī bija +18,3 grādi galvaspilsētas centrā.

Dienas laikā gaisa temperatūra zem lietus mākoņiem valsts dienvidaustrumu daļā būs +13..+16 grādu. Saulainākais un siltākais laiks saglabāsies valsts ziemeļos, ziemeļrietumos, kur gaiss sakarsīs līdz +24..+28 grādiem, bet vēsāk būs piekrastē.

Vējš viegli līdz mēreni pūtīs no dažādiem virzieniem.

Rīgā starp mākoņiem uzspīdēs saule, nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Gaiss iesils līdz +24 grādiem, bet dienas otrajā pusē ar mērenu dienvidvēju ieplūdīs vēsāks gaiss.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens 764-765 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis dzeltenās krāsas brīdinājumu par otrdien gaidāmu karstumu valsts ziemeļos, kā arī par augstu ugunsbīstamību mežos otrdien un trešdien daudzviet Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu