Jaunās nedēļas sākumā laikapstākļi strauji mainīsies (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Jaunās nedēļas sākumā Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, aiz tās ieplūdīs gaiss no Arktikas, gaidāms arī stiprs vējš un neliels daudzums nokrišņu, prognozē sinoptiķi.

Pirmdien pastiprināsies rietumu vējš, bet dienas gaitā, sākot no valsts ziemeļiem, iegriezīsies ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Tā ātrums brāzmās sasniegs 14-19 metru sekundē, un šādās vēja brāzmās var lūzt daži koki.

Pirms aukstās atmosfēras frontes gaisa temperatūra pirmdien Zemgalē un Latgalē vēl sasniegs +27..+28 grādus, bet vakarā valsts lielākajā daļā termometra stabiņš noslīdēs zem +15 grādiem. Vietām, pārsvarā valsts austrumos, gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss.

Otrdien jau daudzviet īslaicīgi līs, vietām iespējamas lietusgāzes un krusa. Naktī vējš nedaudz pierims, dienā tas atkal būs stipri brāzmains. Gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +12..+16 grādiem, turklāt zem nokrišņu mākoņiem arī dienas vidū būs aukstāks par +10 grādiem.

Viszemāk gaisa temperatūra noslīdēs naktī uz trešdienu vai ceturtdienu, kad daudzviet valstī iespējama salna. Tā var apdraudēt kartupeļus, āra gurķus, tomātus, ķirbjus un citus siltummīlošos augus. Salna gaidāma tikai skaidra laika un bezvēja apstākļos.

Atbilstoši pašreizējai «Global Forecast System» prognozei jau ceturtdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+22 grādiem, nākamās nedēļas izskaņā atkal iespējams karstums līdz +27 grādiem. Sagaidāms, ka nokrišņu būs maz un turpināsies sausums.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu