Brīvdienas būs vēsas un lietainas, nākamnedēļ laikapstākļi mainīsies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Tuvākās dienas Latvijā būs vēsas un vējainas, gaidāms arī lietus, bet nākamās nedēļas vidū laikapstākļi sāks uzlaboties, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un «Global Forecast System».

Sestdien saule mīsies ar mākoņiem un nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Pūšot brāzmainam ziemeļu vējam, gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par +15..+20 grādiem.

Svētdien, iespējams, visā valstī debesis apmāksies, var arī līt. Šādā gadījumā laiks būs auksts - gaisa temperatūra valsts austrumos arī dienā tikai +9..+12 grādu. Saglabāsies brāzmains ziemeļu vējš.

Tā kā prognozes par ciklona un mākoņu virzību nav viennozīmīgas, Dziesmu un deju svētku gājiena laikā Rīgā iespējami divi scenāriji - vai nu sauss, vējains un vēss laiks vai arī lietus kopā ar aukstumu un mēreni stipru vēju.

Nākamās nedēļas sākumā laikapstākļus noteiks mazkustīgs ciklons, līdz ar to būs vēsi un tikai brīžiem uzspīdēs saule. Bieži līs lietus, var arī izveidoties atsevišķi pērkona negaisa mākoņi.

Sagaidāms, ka Dziesmu un deju svētku nedēļas otrajā pusē pastiprināsies anticiklona ietekme, tādēļ vējš kļūs lēnāks un nokrišņi mitēsies, turklāt pakāpeniski paaugstināsies gaisa temperatūra dienas laikā. Naktis būs dzestras, bet pēcpusdienās nedēļas izskaņā gaiss var iesilt līdz +25 grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka valsts rietumu daļā un Rīgā joprojām saglabājas augsta ugunsbīstamība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu