Pirmdienas laikā lietus mitēsies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Pirmdien Latvijā vairāk līs no rīta, valsts centrālajā daļā vēl arī dienas pirmajā pusē, Kurzemē - līdz pēcpusdienai, prognozē sinoptiķi.

Pirmdienas rītā visā Latvijā ir apmācies un drēgns laiks, teritorijas lielākajā daļā līst. Visvairāk nokrišņu naktī bijis Latgalē un Sēlijā, kur lietus daudzums līdz pieciem rītā sasniedzis 6-10 milimetru. Daļā Kurzemes vēl nav lijis.

Dienas laikā, sākot no valsts austrumiem, vairs nav gaidāmi lieli nokrišņi un caur mākoņiem vietām izsprauksies saules stari.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, austrumu novados tas pāries austrumu vējā. Kurzemes piekrastē vēja ātrums brāzmās vēl sasniegs 13 metru sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +12..+17 grādiem.

Rīgā priekšpusdienā vēl gaidāms lietus, atlikusī dienas daļa varētu paiet bez ievērojamiem nokrišņiem. Ziemeļvējš vairs nepūtīs tik stipri kā iepriekšējās dienās, dienas otrajā pusē gaidāms lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra pievakarē pakāpsies līdz +16..+17 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons, tā centrs atrodas Baltkrievijā pie Latgales. Atmosfēras spiediens Latvijā pazeminājies līdz 754-758 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu