Tveicīgajā sestdienā vietām līs stipri un plosīsies pērkona negaiss (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sestdien Latvijā, starp mākoņiem karsējot saulei, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +24..+28 grādiem, mazāka tveice saglabāsies piekrastē, prognozē sinoptiķi. Saistībā ar gaidāmo karstumu Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis dzeltenās krāsas brīdinājumu.

Daudzviet īslaicīgi līs, augs arī negaisa mākoņi, kas dažviet atnesīs stipras lietusgāzes, krusu un spēcīgas vēja brāzmas. Lielākais pērkona negaisa risks gaidāms Latgalē un Zemgalē, bet atsevišķi negaisa mākoņi, visticamāk, veidosies arī Vidzemē un Kurzemē. Tie virzīsies no ziemeļaustrumiem uz dienvidrietumiem.

Valdošais būs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, piekrastē gaidāms arī ziemeļrietumu vējš.

Rīgā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +26..+27 grādiem, bet pilsētas ziemeļos pie jūras - līdz +23 grādiem. Vējš kļūs mērens, tas pūtīs no ziemeļiem, ziemeļrietumiem. Arī galvaspilsētā iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 756-759 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu