Brīdina par stipru negaisu un krusu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka šodien pēcpusdienā Latvijā gaidāms stiprs negaiss un krusa. Pēcpusdienā no plkst.13 līdz plkst.16 Latvijas centrālajos un austrumu rajonos gaidāms pērkona negaiss, vietām pērkona lietusgāzes būs stipras, kā arī gaidāmas vēja brāzmas līdz 15-17 metriem sekundē un krusa.

Sinoptiķi brīdina, ka stipru lietusgāžu laikā var applūst zemākās vietas pilsētu ielās.

Pērkona negaisi pierims nakts pirmajā pusē.

Sestdienas rītā sinoptiķi prognozēja, ka lielākais pērkona negaisa risks gaidāms Latgalē un Zemgalē, bet atsevišķi negaisa mākoņi, visticamāk, veidosies arī Vidzemē un Kurzemē. Tie virzīsies no ziemeļaustrumiem uz dienvidrietumiem.

Rīgā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +26..+27 grādiem, bet pilsētas ziemeļos pie jūras - līdz +23 grādiem. Arī galvaspilsētā iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Laikapstākļus Latvijā nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 756-759 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu