Šogad Latvijas Kvalitātes balvu iegūst "AirBaltic" un "Tieto Konts Financial Systems".

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Latvijas kvalitātes balvu lielo uzņēmumu grupā ieguvusi a/s "AirBaltic", savukārt mazo un vidējo uzņēmumu grupā - SIA "Tieto Konts Financial Systems".

Lielo uzņēmumu grupā aviokompānija apsteigusi a/s "Dobeles dzirnavnieks", SIA "Latvijas energoceltnieks" un a/s "Ventamonjaks". Savukārt "Tieto Konts Financial Systems" mazo un vidējo uzņēmumu grupā apsteidza SIA "Bankserviss". Kopumā vēlmi piedalīties kvalitātes balvas izcīņā izteica deviņi uzņēmumi, bet atbilstoši nolikumam pieteikumu iesniedza septiņi uzņēmumi. Apbalvošanas ceremonijā veiksminiekus apsveica Ministru prezidents Andris Bērziņš un ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis. "Ja kaut kas Latvijai šobrīd ir svarīgs, ieejot Eiropas Savienībā, tad tā ir augsta ražotās produkcijas kvalitāte un tās atbilstība visiem standartiem," teica Ministru prezidents. Premjers norādīja, ka kvalitāte ir atslēga konkurētspējai Eiropā un pasaulē, spējai ieviest jaunus zinātnes un tehnikas sasniegumus. Ministru prezidents uzsvēra, ka viņam ir ļoti liels gods piedalīties apbalvošanas ceremonijā, jo uz Latvijas kvalitātes balvu izvirzītie uzņēmumi praktiski jau ir Eiropā. Savukārt ekonomikas ministrs norādīja, ka Latvijas kvalitātes balvas konkurss bija izcili organizēts un kļūdas nebija iespējamas. Balvas tika pasniegtas lielo uzņēmumu kategorijā, izvērtējot sabiedrības, kurās strādā vairāk nekā 250 cilvēku, kā arī mazo un vidējo uzņēmumu kategorijā, kuros darbinieku skaits nepārsniedz 250 cilvēkus. Latvijas kvalitātes asociācija saņēmusi deviņus pieteikumus no uzņēmumiem, kas darbojas dažādās nozarēs un ir ar dažādu darbinieku skaitu. Septiņi uzņēmumi - četri lielie un trīs mazie un vidējie - varēja piedalīties balvas izcīņā, jo pieteikumus iesniedza atbilstoši nolikumam. Uzņēmumus izvērtēja trīs ekspertu grupas, tajās bija pārstāvēti eksperti, kuri piedalījās arī iepriekšējo kvalitātes balvu pretendentu izvērtēšanās līdzīgos Eiropas konkursos. Žūrijā bija pārstāvēti Ekonomikas ministrijas Latvijas kvalitātes asociācijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes, Latvijas Komercbanku asociācijas, Latvijas Zinātņu akadēmijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji. Pēc ekonomikas ministra teiktā, šā gada pretendentiem bijis gan augstāks līmenis, gan arī lielāka ieinteresētība pašnovērtējuma sastādīšanā. Vairāki uzņēmumi balvas izcīņā piedalījušies atkārtoti, un to līmenis esot paaugstinājies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu