Kalvītis ASV pārrunā "e-komercijas" attīstību Latvijā .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis darba vizītes ietvaros ASV ticies ar Tirdzniecības departamenta pārstāvjiem, lai pārrunātu "e-komercijas" attīstību Latvijā.

Kā informēja ekonomikas ministra preses sekretāre Evita Timofejeva, tikšanās laikā panāktas vienošanās par dažādām sadarbības iespējām ar ASV, lai pārņemtu pieredzi uzņēmējdarbības attīstībai elektroniskā vidē. Tirdzniecības departamentā tika pārrunātas problēmas, kas skar ierobežojumus augsto tehnoloģiju produktu eksportam no ASV. Timofejeva atgādināja, ka Latvija šobrīd ir ierindota starp 2.pakāpes valstīm, savukārt Igaunija atrodas starp 1.pakāpes valstīm, kas nozīmē pieeju augstāka līmeņa tehnoloģijām. Pārrunu laikā ASV tirdzniecības departamenta pārstāvji apliecinājuši, ka atbalsta vislabvēlīgākā tirdzniecības režīma ieviešanu ar Latviju augsto tehnoloģiju jomā. Panākta vienošanās par turpmāko darbību šā jautājuma risināšanai. Ekonomikas ministrs norādījis, ka, atgriežoties Latvijā, Latvijas Ekonomikas un Ārlietu ministrijai sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā būs jāveic nopietns darbs, lai panāktu Latvijai labvēlīga lēmuma pieņemšanu ASV Valsts departamentā un Aizsardzības departamentā. Kalvītis paudis cerību, ka šis lēmums varētu tikt pieņemts tuvākā pusgada laikā. Tirdzniecības departamentā tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar a/s "Liepājas metalurgs" dempinga lietu. Pārrunu laikā nolemts veikt datu salīdzināšanu un papildu izmeklēšanu. Latvijas delegācijas vadītājs un ASV amatpersonas pārrunājušas iespēju, ka šā gada martā Latvijā varētu ierasties ASV Tirdzniecības departamenta deleģēta komisija, kas izvērtētu situāciju un veiktu papildu izmaksu analīzi a/s "Liepājas metalurgs". Ministrs ar delegāciju piedalījās arī IBM institūta rīkotajā seminārā par "e-komercijas" jautājumiem, kā arī tikās ar ASV informāciju tehnoloģiju nozares lielāko firmu pārstāvjiem. Ministrs un Latvijas delegācijas pārstāvji vizītes ietvaros arī tikušies ar vienu no kompānijas "IBM Corporation" viceprezidentiem Dīteru Masseku, kā arī ar kompānijas "Hewlett Packard" vadības pārstāvjiem. Abas korporācijas paudušas ieinteresētību investēt Baltijas reģionā. Korporāciju pārstāvji tika iepazīstināti ar 2000.gada Latvijas ekonomikas provizoriskajiem rezultātiem, Latvijas jaunajām nodokļu atvieglojumu iestrādēm, kā arī ar citām Latvijas priekšrocībām investīciju piesaistei. Paredzams, ka nākamais sarunu raunds ar "IBM Corporation" notiks šā gada tuvākajos mēnešos Eiropā. Plašāk par vizītes rezultātiem Kalvītis žurnālistus iecerējis informēt šā gada 30.janvārī Ekonomikas ministrijā. Latvijas delegācijā uz ASV devās arī ministra padomnieks Edmunds Krastiņš, Ministru prezidenta ārštata padomnieks informāciju tehnoloģiju jautājumos Dzintars Zariņš, Latvijas Attīstības aģentūras Investīciju departamenta vadība, kā arī Latvijas informāciju tehnoloģiju kompāniju "Dati", "Fortech" un "IBM Latvija" vadītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu