"Balta" akciju kontrolpaketi iegādājusies Dānijas apdrošināšanas sabiedrība "Codan" .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

28.februārī Kopenhāgenā Dānijas apdrošināšanas sabiedrība "Codan" un divi lielākie aa/s "Balta" akcionāri - ASV investīciju fonds "New Century Holding" un a/s "Bastions ZS" - parakstījuši aa/s "Balta" akciju pirkšanas - pārdošanas līgumu. Par to informēja "Baltas" sabiedrisko attiecību speciāliste Gunita Šteinberga.

Šā darījuma rezultātā "Codan" kļūs par aptuveni 73,5% "Baltas" akciju īpašnieku. Baltas" akciju pārdošanas cena ir 4,50 lati par akciju, bet kopējais darījuma apjoms - aptuveni 15 miljoni latu. Akciju pirkuma līgums satur priekšnosacījumus, kas līgumslēdzējpusēm jāizpilda līdz darījuma noslēgšanas datumam - 2001.gada 1.jūnijam. Pēc tam arī pārējiem akcionāriem tiks piedāvāts pārdot viņu īpašumā esošās akcijas par pārdošanas cenu - Ls 4,50. Dānijas apdrošināšanas sabiedrība "Codan" ietilpst Lielbritānijas apdrošināšanas grupas "Royal&Sun Alliance" sastāvā, kuras gada prēmiju apjoms nedzīvības apdrošināšanā veido 7200 miljonus angļu sterliņu mārciņu. "Balta" ir 96% aa/s "Latva" un 100% a/s "Rīgas apdrošināšanas sabiedrība" akciju turētāja. Sīkāka informācija par darījumu tiks sniegta preses konferencē, kas notiks 2.martā viesnīcas "Radisson SAS" konferenču zālē "Lielupe". 1999.gada beigās un pagājušā gada sākumā ritēja sarunas ar Somijas kompāniju "Sampo Insurance Co. Plc." par aa/s "Balta" akciju lielākās daļas iegādi. 2000.gada 7.jūnijā Somijas kompānija paziņoja, ka sarunas beigušās bez rezultāta. "Sampo" bija nolēmusi savu akciju kapitāla daļu "Baltā" palielināt no 14,8% līdz 72,4%. "Baltas" akcionāri sarunu pārtraukšanu ar "Sampo" izskaidroja ar neapmierinātību ar "Sampo" piedāvātajām darbinieku sociālo garantiju izmaiņām, kā arī tika norādīts uz iztrūkstošo kompānijas darbības stratēģiju un investīciju plānu trūkumu. Pēc tam aa/s "Balta" vadītāji nenoliedza iespēju, ka sarunas par akciju kontrolpaketes pārdošanu ar Somijas apdrošinātājkompāniju "Sampo" varētu tikt atsāktas, tomēr tas nenotika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu