Par Rēzeknes domes priekšsēdētāju ievēl Juri Začestu no LSDSP .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien jaunā sasaukuma pirmajā Rēzeknes domes sēdē par domes priekšsēdētāju ievēlēts Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) līderis Rēzeknē Juris Začests.

Domes priekšsēdētāja amatam aizklātai balsošanai tika izvirzīti divi kandidāti - LSDSP līderis Rēzeknē Juris Začests un apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) pārstāvis Artūrs Deņisovs. Par Začestu nobalsoja septiņi deputāti. Līdzšinējā domes priekšsēdētāja, Latvijas Demokrātiskās partijas pārstāvja Jāņa Juknas kandidatūra mēra amatam netika izvirzīta. Juris Začests ir dzimis 1954.gadā, precējies, augstākā izglītība, ir direktors mākslinieku paju sabiedrībā "Māksla R". Līdzšinējais domes priekšsēdētājs Jānis Jukna arī turpinās darbu pašvaldībā, jo viņu šodien ievēlēja par atbrīvoto domes priekšsēdētāja vietnieku. Par Juknas ievēlēšanu šajā amatā balsoja 8 domes deputāti. Jaunievēlētais domes priekšsēdis Juris Začests domes sēdē nolasīja dokumentu, kuru jau pirms domes sēdes bija parakstījuši septiņi jaunievēlētie domes deputāti no pieciem partiju sarakstiem, izņemot PVTCL. Dokumentā norādīts, ka deputāti apņemas kopīgi strādāt pilsētas iedzīvotāju labā un aicina pievienoties šim darbam arī pārējos deputātus. Kā jau ziņots, Rēzeknes domē ievēlēti deputāti no sešiem sarakstiem. Jaunajā Rēzeknes domē PCTVL ir četri deputātu mandāti - šo apvienību pārstāv Artūrs Deņisovs, Mihails Bartaševičs, Valērijs Petrovs un Ivans Ribakovs. No LSDSP domē ievēlēti Juris Začests un Vija Anita Ratniece. No LC ievēlēta Jeļena Laškova, no Latvijas Demokrātiskās partijas -Jānis Jukna, no Kristīgi demokrātiskās savienības - Marts Hahelis, no Tautas partijas - Vitols Kudurs, no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - Gunārs Spradzenko. Jaunajā Rēzeknes domē ievēlēti tikai divi no iepriekšējā sasaukuma deputātiem - Jānis Jukna un Mihails Bartaševičs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu