Dalailama turpina vizīti Latvijā .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tibetas XIV Dalailama piektdien, turpinot savu vizīti Latvijā, nolasīs lekciju Latvijas Zinātņu akadēmijā, apmeklēs Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, bet pēcpusdienā lasīs publisku lekciju "Māksla būt laimīgam" "Skonto" hallē.

Par to informēja sabiedriskā organizācija "Zīda ceļš". Piektdien Dalailama neoficiāli apmeklēs arī Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu viņas Jūrmalas rezidencē. Savukārt sestdien Dalailama lasīs publisku lekciju "Skonto" hallē "Līdzcietība un savstarpējā atkarība", bet pēcpusdienā dosies uz Lietuvu. Jau ziņojām, ka no 21. līdz 24.jūnijam Baltijas valstu apmeklējuma ietvaros Tibetas garīgais līderis Dalailama viesojas Latvijā. Ceturtdien Dalailama Rīgas Biržas ēkā iesvētīja Kopanas mūku desmit dienas veidoto smilšu mandalu, kura pēcpusdienā tika izjaukta un iebērta Daugavā. Mandalas iesvētīšanas ceremonijā piedalījās arī Valsts prezidente, kurai Tibetas garīgais līderis kā harmonijas simbolu uzdāvināja zīda šalli. Viņa ir augstākā Baltijas valstu amatpersona, ar ko Dalailamam Baltijas vizītes laikā izdevies tikties. Dalailama tikās arī ar parlamentāriešu Tibetas atbalsta grupu un lasīja lekciju Latvijas Kultūras akadēmijā, pēc kuras rektora ielūguma viņš viesojas Latvijā. Dalailama ir Tibetas garīgais līderis trimdā kopš 1959.gada, kad Ķīna pārņēma Tibetu savā kontrolē. Kopš tā laika Dalailama aktīvi apceļo pasauli, propagandējot lielāku Tibetas autonomiju. Dalailama Latviju pirmo reizi apmeklēja 90.gadu sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu