Bijušais Rīgas omonietis Parfjonovs nebrauc uz Vāciju, baidoties no Interpola .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Rīgas OMON komandiera vietnieks Sergejs Parfjonovs atteicies no brauciena uz Vāciju, lai viņu nearestētu Interpols, jo Latvija viņu izsludinājusi starptautiskajā meklēšanā. Tā ziņo Krievijas interneta izdevums "Regioni.ru", atsaucoties uz aģentūru "Tjumenskaja liņija".

Parfjonovs, kurš pašlaik ir Tjumeņas pilsētas domes deputāts, nebrauca uz Vāciju kopā ar saviem kolēģiem. Viņam bija paredzēts izlidot piektdien uz sadraudzības pilsētu Celli, tomēr pēc delegācijas vadītāja, domes priekšsēdētāja vietnieka Borisa Grigorjeva lūguma viņš biļeti nodeva dienu pirms izlidošanas. Tā iemesls bija fakts, ka Latvija aprīlī izsludināja starptautiskajā meklēšanā 195 bijušos Rīgas omoniešus. Kā izteicās Parfjonovs, viņu maz saista Krievijas un Baltkrievijas Savienotās valsts valsts sekretāra Pāvela Borodina liktenis. Borodinu pēc Šveices pieprasījuma šā gada sākumā arestēja ASV varas iestādes. Latvijā bēdīgo slavu iemantojušais Rīgas OMON pēc Latvijas neatkarības atgūšanas 1991.gada septembrī tika izvests uz Tjumeņu, kur ieradās 119 omoniešu. Tā paša gada oktobrī Surgutā Latvijas specvienība arestēja Parfjonovu, kuru 1992.gadā Rīgā notiesāja uz četriem gadiem, piespriežot cietumsodu. Pēc toreizējā Krievijas prezidenta Borisa Jeļcina personiska lūguma 1993.gada jūlijā viņu izdeva Krievijai, kur 3.augustā Jeļcins Parfjonovu apžēloja. Pašlaik Tjumeņā palikuši 15 bijušie Rīgas omonieši, bet pārējie izklīduši pa visu Krieviju, ziņo "Regioni.ru". Pats Parfjonovs vada valsts unitārā uzņēmuma "ROSTEK-Ural" Tjumeņas filiāli un ir vietējās pašpārvaldes pastāvīgās komisijas priekšsēdētāja vietnieks. Parfjonovs paziņoja, ka Latvijas valdība vairākkārt un bez rezultātiem vērsusies pie Krievijas Ārlietu ministrijas ar lūgumu izdot bijušos Rīgas OMON locekļus. Tomēr viņam nav uzrādīts oficiāls apstiprinājums, ka visus bijušos omoniešus un arī viņu pašu meklē Interpols, ziņo "Regioni.ru".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu