Valsts prezidente tiekas ar izcilajiem šahistiem .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga šodien plkst.15 Rīgas pilī tiksies ar izcilajiem šahistiem, kuri ierodas Rīgā uz pieminekļa atklāšanu Mihailam Tālam un pasākumu "Rīga spēlē šahu" Vērmanes dārzā.

Kā informēja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga, Rīgas pilī uz tikšanos ar prezidenti ieradīsies pasaules eksčempions Boriss Spaskis, lielmeistars Aleksejs Širovs un viņa dzīvesbiedre, Lietuvas absolūtā čempione Viktorija Čmilīte. Spaskis bija 10.pasaules šaha čempions, kam šis tituls piederēja no 1969. līdz 1972.gadam. Spaskis ir seškārtējs šaha olimpiāžu čempions PSRS izlases komandas sastāvā. Spaskis bija PSRS čempions 1961. un 1973.gadā, viņš 12 reizes ir piedalījies pretendenta mačos par pasaules čempiona titulu un 9 reizes uzvarējis šajos mačos. Spaskis ir kļuvis par uzvarētāju 90 starptautiskos šaha turnīros. Kopš 1976.gada Spaskis dzīvo Parīzē. Širovs ir dzimis 1972.gadā Rīgā. Viņš Rīgas šaha skolā trenējies pie Vijas Rožlapas, mācījies starptautisko lielmeistaru Mihaila Tāla un Aivara Ģipšļa skolā. 15 gadu vecumā Širovs izcīnīja kadetu pasaules čempiona titulu, bet 1990.gadā kļuva par starptautisko lielmeistaru. Kopš 1995.gada Širovs ir Spānijas pilsonis. Čmilite dzimusi 1983.gadā Šauļos, šahu sākusi spēlēt 6 gadu vecumā. 1993.gadā Čmilite kļuva par pasaules čempioni meitenēm līdz 10 gadu vecumam, 1995.gadā - par pasaules un Eiropas čempioni meitenēm līdz 12 gadu vecumam. 2000.gadā, 16 gadu vecumā Čmilite kļuva par starptautisko lielmeistari. 2000.gadā Čmilite kļuva par Lietuvas čempioni šahā vīriešiem un sievietēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu