Uz Ventspili un Liepāju vairs nekursē pasažieru vilcieni.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Latvijas dzelzceļš" (LDz) no trešdienas pārtrauc pasažieru pārvadājumus divos maršrutos: Rīga - Ventspils un Rīga - Liepāja, informēja LDz sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Biruta Sakse. Līdzekļu trūkuma dēļ vilcienu modernizācijai LDz ir nodomājis slēgt nerentablos pasažieru pārvadājumu maršrutus.

Lai nodrošinātu pasažieru pārvadājumus pēc vilcienu satiksmes slēgšanas, gan Liepājā, gan Ventspilī būs jauni autobusu maršruti. SIA "Ventspils reiss" valdes priekšsēdētājs Andis Kracis iepriekš pavēstīja, ka divi jauni reisi būs uz Rīgu un divi - no Rīgas. Turklāt arī Rīgas pasažieru pārvadājumu firma "Nordeka" paredz ieviest divus papildu reisus šajā maršrutā. Kracis sacīja, ka pēc viņu aprēķiniem ar šiem papildu reisiem vajadzētu pilnīgi pietikt, lai nodrošinātu pasažieru pārvadājumus starp Rīgu un Ventspili. Tomēr īsti to varēs zināt pēc 15.augusta, kad pārstās kursēt pasažieru vilciens. Savukārt uzņēmuma "Liepājas autobusu parks" direktors Rūdolfs Embutnieks iepriekš informēja, ka turpmāk katru dienu pulksten 7.30 no Liepājas uz Rīgu kursēs ekspresis, bet pulksten 16.40 no Rīgas aties autobuss, kas uz Liepāju kursēs caur Jelgavu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu