"Katrim Stella" neizvestos ieročus varētu izmantot jaunsargi .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patlaban tiek apsvērti vairāki priekšlikumi par izbrāķēto Slovākijas firmas "Katrim Stella" ieroču turpmāko izmantošanu, viens no tiem ir ieročus nodot jaunsargu vajadzībām. Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ir uzdevis NBS štābam izvērtēt un iesniegt priekšlikumus par ieroču turpmāku izmantošanu.

Patlaban dominējošie varianti par ieroču turpmāku izmantošanu ir divi - jau minētā to nodošana jaunsargiem, kā arī izmantošana mācību vajadzībām, lai saudzētu kaujas ieročus. Netiek izslēgti arī citi izmantošanas varianti. Atgādinām, ka augusta vidū "Katrim Stella" līdz tam neizvestie ieroči, kas nepietiekamās kvalitātes dēļ tika izbrāķēti un bija jāizved no Latvijas, saskaņā ar iepriekš noslēgto līgumu pārgāja Aizsardzības ministrijas īpašumā. Noslēgtais līgums paredzēja, ka Aizsardzības ministrija līdz 26.jūlijam ieročus glabās saskaņā ar vienošanos "Par preču glabāšanu". Pēc minētā termiņa beigām Aizsardzības ministrija ieguva īpašumtiesības uz noteiktajā laikā neizvestajiem ieročiem. Savulaik ar Slovākijas firmu tika noslēgts līgums par ieroču iegādi. Kopējā sākotnējā darījuma summa bija 3,9 miljoni ASV dolāru, taču daļa ieroču bija nekvalitatīvi, bet par kvalitatīvo bruņojumu samaksāti aptuveni 300 000 ASV dolāru. No piegādātā bruņojuma par nekvalitatīviem atzītie ieroči un bruņojums firmai par saviem līdzekļiem ir jātransportē prom no Latvijas, taču dažādu iemeslu dēļ šis process jau ilgāku laiku kavējās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu