"airBaltic" pārtrauc tiešos lidojumus uz Budapeštu .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" no 28.oktobra pārtrauks tiešos lidojumus maršrutā Rīga - Budapešta, informēja "airBaltic" sabiedrisko attiecību menedžere Vija Dzērve.

Aviokompānijas prezidents Jenss Helmo Larsens šādu lēmumu skaidro ar to, ka biļešu pārdošanas ieņēmumi šajā maršrutā nav spējuši segt lidojuma izdevumus. Turpmāk uz Budapeštu "airBaltic" piedāvās lidot sadarbībā ar partneru aviokompānijām. Regulārus tiešos lidojumus maršrutā Rīga - Budapešta "airBaltic" sāka 1999.gada 6.jūnijā. Maršrutu atklāja toreizējais Ministru prezidents Vilis Krištopans vizītes laikā Ungārijā. Bijušais "airBaltic" vecākais viceprezidents Oļegs Korše tolaik prognozēja, ka pasažieru plūsmai avioreisā Rīga - Budapešta gada vai vismaz pusotra gada laikā būtu jāpieaug līdz līmenim, lai reiss kļūtu rentabls. Aviokompānija bija iecerējusi šim reisam piesaistīt arī Skandināvijas pasažierus, kuri uz Budapeštu varētu lidot caur Rīgu, nevis Kopenhāgenu. Pārtraucot lidojumus uz Budapeštu, tiks palielināts reisu skaits uz Tallinu un Helsinkiem. Turpmāk "airBaltic" uz Helsinkiem lidos katru darba dienu divas reizes - no rīta un vakarā. Larsens uzskata, ka tas dos iespēju cilvēkiem no Latvijas un Somijas veikt darījuma braucienus vienas dienas laikā. Tiek palielināts arī lidojumu skaits uz Tallinu, un, tā kā "Estonian Air" turpmāk lidos uz Rīgu trīs reizes nedēļā, "airBaltic" veiks lidojumus uz Tallinu arī pirmdienas un piektdienas priekšpusdienā. Tādējādi "airBaltic" saglabās iespēju pasažieriem veikt vienas dienas ceļojumus darba nedēļas laikā, norāda Larsens. No 28.oktobra līdz nākamā gada 30.martam būs spēkā "airBaltic" ziemas sezonas lidojumu saraksts. "airBaltic" patlaban nodrošina tiešos lidojumus uz Kopenhāgenu, Stokholmu, Helsinkiem, Frankfurti, Kijevu, Viļņu un Tallinu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu