LU rektors Lācis atteicies kandidēt uz Valsts prezidenta amatu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Universitātes (LU) rektors Ivars Lācis atteicies kandidēt uz Valsts prezidenta amatu. Uz šo amatu kandidēt viņam piedāvājusi Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), informēja LU.

Jau ziņots, ka ZZS priekšsēdētājs un Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka ZZS varētu nosaukt savu Valsts prezidenta amata kandidātu, kas nebūtu partijas biedrs, bet būtu izvēlēts no akadēmiķu aprindām.

"Mēs varētu izvirzīt savu kandidātu, taču vispirms ir jautājums, vai šis cilvēks piekritīs kandidēt," toreiz sacīja Emsis.

Neoficiāli izskanēja, ka ZZS Valsts prezidenta amatam varētu izvirzīt Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas izveidotās Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētāju Žanetu Ozoliņu un Latvijas universitātes rektoru Lāci.

Jau ziņots, ka Ozoliņa izplatījusi paziņojumu, kurā atkārtoti uzsvērusi, ka negrasās kandidēt uz Valsts prezidenta amatu. Ozoliņa darbu akadēmiskajā laukā pamest nedomā un turpinās strādāt Latvijas Universitātē. "Tāpēc aicinu turpmāk neapspriest manu kandidatūru Valsts prezidenta amatam," aicinājusi politoloģe.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu