Latviju Eirovīzijā pārstāvēs Marija Naumova ar "I Wonna".

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviju ikgadējā Eirovīzijas dziesmu festivālā, kas šogad notiks 25.maijā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, pārstāvēs Marija Naumova ar dziesmu "I Wonna".

Ventspils sporta hallē sestdienas vakarā koncertu klātienē noskatījās ap 2000 skatītāju, savukārt labāko dziesmu šogad noteica tikai skatītāju vērtējums: viņi varēja zvanīt un balsot, izmantojot katrai dziesmai atsevišķi piešķirtu maksas telefona numuru. Kopumā saņemti 64 995 zvani. Skatītāji uzvarētāju par labāko atzina 15 dziesmu - finālistu konkurencē. "I Wonna" par labāko tika atzīta konkurencē ar Madaras Celmas, Lindas Leen, grupas "Tumsa", Gunāra Kalniņa, Laura Reinika, Jāņa Stībeļa, Diānas Pirags un Olgas Pirags, Marinas Votjukas, grupas "4.elements", "Sea Stones", "Caffe", "Hameleonu", Džuliana un Andra Ābelītes dziesmām. 15 dziesmas - finālistes tika izraudzītas no 68 iesniegtām dziesmām. Tas ir rekordliels skaits Latvijai. Dziesmas - finālistes izvēlēja ārzemju eksperti. Koncertā bez pašiem finālistiem uzstājās Igaunijas nacionālajā Eirovīzijas atlasē uzvarējusī zviedru izcelsmes dziedātāja Sālene (Sahlen) un arī Kipras Eirovīzijas pārstāvji - puišu grupa "One". Uzstājās arī Latvijas pērnā gada Eirovīzijas dalībnieks Arnis Mednis ar jaunu dziesmu, kā arī viens no pagājušā gada Eirovīzijas dziesmu festivāla uzvarētājiem - Deivs Bentons, kurš uzstājās ar dziesmu no viņa jaunā albuma. 47.ikgadējais Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks 25.maijā Tallinā, un to organizē Igaunijas valsts televīzija. Tallina ieguva tiesības rīkot konkursu, kad pērn Kopenhāgenā šajā konkursā uzvarēja duets no Igaunijas - Tanels Padars un Deivs Bentons ar dziesmu "Everybody". Latvijas pārstāvis konkursā Tallinā uzstāsies ar priekšpēdējo - 23. - kārtas numuru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu