Miris Imants Daudišs.

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgā miris Latvijas vēstnieks Lielbritānijā un Īrijā Imants Daudišs. Akreditācijas vēstuli vēstnieka amatam Īrijā Daudišs no Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas saņēma tikai 12.aprīlī.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga izteikusi līdzjūtību Daudiša tuviniekiem. Prezidente uzskata, ka Daudišs bijis uzticības, drosmes un patriotisma cilvēks, viens no savas valsts visspējīgākajiem diplomātiem. Līdzjūtību Daudiša tuviniekiem izteicis arī ārlietu ministrs Indulis Bērziņš. Pagaidām Ārlietu ministrija nesniedz plašāku informāciju par vēstnieka nāves apstākļiem. Akreditācijas vēstuli vēstnieka amatam Īrijā Daudišs no Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas saņēma tikai 12.aprīlī. Imants Daudišs dzimis 1945.gada 15.augustā Rīgā. Daudišs ir precējies, ir meita, dēls - miris. Daudišs bijis LPSR Augstākās padomes deputāts un LPSR tautas deputāts, strādājis Latvijas Komunistiskās partijas aparātā. Bijis savienības "Latvijas ceļš" biedrs, Saeimas deputāts. 1997.gadā Saeimas Ārlietu komisija atbalstījusi Ārlietu ministrijas ieteikumu Daudišu iecelt par Latvijas vēstnieku Krievijā. 1997.gada septembrī akreditēts par Latvijas vēstnieku Krievijā. Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš Daudiša piederīgajiem izteicis līdzjūtību. Imants Daudišs dzimis 1945.gada 15.augustā Rīgā. 2000.gadā tika apbalvots ar III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi. No 1997. gada Daudišs bija LR ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Krievijas Federācijā. Līdztekus bijis savienības "Latvijas ceļš" valdes loceklis un ārlietu sekretārs. Daudišs bijis LPSR Augstākās padomes deputāts un LPSR tautas deputāts, strādājis Latvijas Komunistiskās partijas aparātā. Bijis savienības "Latvijas ceļš" biedrs, Saeimas deputāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu