Atvadās no Imanta Daudiša .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas valsts augstākās aprindas un iedzīvotāji piektdien Rīgas Sv.Jēkaba katedrālē atvadās no pagājušajā nedēļā mūžībā aizgājušā Latvijas diplomāta Imanta Daudiša.

Bēru ceremonijā piedalās valsts augstākās amatpersonas, politiķi un sabiedrībā pazīstami cilvēki. Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga bēru ceremonijas ievadā uzrunā raksturoja Daudišu kā cilvēku, kurš "kalpoja Latvijai pēc savas labākās sirdsapziņas. Viņa pietrūks Latvijas diplomātiskajam dienestam.. viņa sirds degsmes pietrūks Latvijai." Prezidente sacīja, ka paliek gandarījums par Daudiša veikumu Latvijas labā, un visas valsts vārdā prezidente izteica aizgājušajam diplomātam pateicību. Ministru prezidents Andris Bērziņš norādīja uz Daudiša ieguldījumu Latvijas valstiskuma atjaunošanā. "Viņš bija valstsvīrs, kuram bija tas gods balsot par neatkarības deklarāciju un vēlāk kā parlamenta sekretāram to pasludināt." Premjers atzīmēja, ka "Daudišam bija svešas daudzu politiķu alkas pēc ātri gaistošas slavas un ievērības", tā vietā diplomāts vienkārši strādāja, lai īstenotu dzīvē neatkarības deklarācijas principus. Daudiša piemiņai veltīto dievkalpojumu vada Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats. Atvadīties no Daudiša ieradušies vairāki esošie un bijušie Latvijas vēstnieki ārvalstīs - Latvijas vēstniece Francijā Sandra Kalniete, vēstnieks Krievijā Normans Penke, vēstniece Lietuvā Maira Mora un citi, kā arī Latvijā akreditētie ārvalstu diplomāti - Krievijas vēstnieks Igors Studeņņikovs, Lielbritānijas sūtnis Endrjū Tesorjērs, Itālijas vēstnieks, kā arī Latvijas valsts institūciju darbinieki, Saeimas deputāti, ministri, uzņēmēji. Pēc dievkalpojuma bēru procesija dosies uz II Meža kapiem, pa ceļam apstājoties pie Ārlietu ministrijas. BNS jau ziņoja, ka 14.aprīlī pēc infarkta no dzīves aizgāja ilgadējais diplomāts, Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Daudišs, kurš vēl iepriekšējā nedēļā saņēma akreditācijas vēstuli no Valsts prezidentes kā jaunais Latvijas vēstnieks Īrijā. Pirms tam Daudišs strādāja par vēstnieku Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu