Integrācijas ministra amatam iesaka Nilu Muižnieku .

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Pirmā partija (LPP) īpašu uzdevumu ministra integrācijas lietās amatam izvirza Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centra direktoru Nilu Muižnieku. LPP šodien preses konferencē paziņoja, ka ierosina jauno valsts iestādi dēvēt par Tautību un integrācijas ministriju.

Bijusī tieslietu ministre, Saeimas Latvijas Pirmā partijas (LPP) deputāte Ingrīda Labucka uzskata, ka Cilvēktiesību un etnisko studiju centra direktors Nils Muižnieks ir ļoti piemērota kandidatūra īpašu uzdevumu ministra integrācijas lietās amatam. Labucka sacīja, ka Muižnieka zināšanas un pieredze ir ievērojama, tādēļ viņa kandidatūra ir atbalstāma. Viņa atgādināja, ka šogad Muižnieks saņēma Sabiedrības saskaņas balvu, kuru viņam piešķīra Sabiedrības integrācijas fonds tieši par darbu sabiedrības integrācijas jomā. Ministru prezidents Einars Repše pozitīvi vērtē Latvijas Pirmās partijas (LPP) lēmumu uz īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās amatu virzīt politologu Nilu Muižnieka. "Sākotnējā reakcija ir visnotaļ pozitīva," sacīja premjers. Viņš norādīja, ka no plašākiem komentāriem par LPP kanidātu pagaidām atturēsies. Muižnieks dzimis 1964.gada 31.decembrī Losandželosā, ASV. 1986.gadā viņš beidzis Prinstonas universitāti, iegūstot bakalaura grādu politoloģijā, 1988.gadā Kalifornijas Berklija universitātē ieguvis maģistra grādu politoloģijā. 1993.gadā Muižnieks aizstāvējis disertāciju. No 1988.gada līdz 1990.gadam Muižnieks bijis pasniedzējs Berklija Kalifornijas universitātē, no 1990.gada līdz 1992.gadam strādājis "Radio "Brīvā Eiropa"/Radio "Brīvība"". 1992.-1993.gadā bijis vieslektors Devisa Kalifornijas universitātē. 1993.gadā Muižnieks pārcēlies uz dzīvi Latvijā. 1993.-1994.gadā viņš bijis pārstāvis un pētnieks Latvijas Starptautiskajā pētījumu un apmaiņas centrā. 1994.gada augustā sācis piedalīties Etnisko attiecību programmā "Sorosa fondā-Latvija". No 1996.gada janvāra līdz jūnijam Muižnieks bijis nacionālais koordinators ANO Attīstības programmā, pēc tam kļuvis par Latvijas Cilvēktiesību un etnisko studiju centra direktoru un šajā amatā ir joprojām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu